22 Feb 2021

Noordlicht plaatst zonnepanelen op woonzorgcentrum Molenstee in Kampenhout

Amper een jaar na de oprichting pakken we binnenkort uit met ons vierde en grootste project. In de loop van 2021 worden zonnepanelen op het dak van woonzorgcentrum Molenstee in Kampenhout geplaatst. Inwoners krijgen de kans om mee te investeren in dit project. In totaal moet 85.000 euro aan kapitaal worden opgehaald. Op 15 maart organiseren we samen met het lokaal bestuur een infoavond rond dit project.

Het college van burgemeester en schepenen zette op 23 november 2020 het licht op groen voor deze investering in duurzame lokale energieopwekking met burgerparticipatie. Voor het project is 85.000 euro nodig. Het is de bedoeling dat de inwoners van Kampenhout als eerste de kans krijgen om deel te nemen aan de kapitaalsoproep.

Meer hernieuwbare energie in de gemeente

“De installatie zal in een eerste fase 216 PV-panelen omvatten en heeft een vermogen van 116 kWp. Daarmee produceren we ruim 30 procent van het elektriciteitsverbruik, evenveel als het jaarverbruik van ongeveer 27 gezinnen. Bovendien vermijden we jaarlijks 25 ton CO2-uitstoot”, zegt schepen Stefan Imbrechts. “De mogelijkheid bestaat om de installatie te verdubbelen in een volgende fase. De zonnestroom zal nog voor het begin van de zomer de werking van het woonzorgcentrum duurzaam ondersteunen.”

Dit project kadert in de raamovereenkomst, uitgeschreven door intercommunale Haviland, om zonnepanelen te plaatsen op gemeentelijke daken met stroomafname door de lokale overheid. Noordlicht neemt hiervoor de uitvoering op zich in de 12 gemeenten die deel uitmaken van haar werkingsgebied. Noordlicht zal gedurende twintig jaar zonnestroom leveren aan voorwaarden die een besparing opleveren voor de gemeente en een jaarlijks rendement voor alle coöperanten.

Digitale infoavond

Op maandag 15 maart 2021 om 20 uur organiseren het lokaal bestuur van Kampenhout en Noordlicht een online infomoment om dit project toe te lichten. Geïnteresseerden kunnen zich via de gemeente inschrijven door een formulier in te vullen via www.kampenhout.be/infomoment-zonnepanelen. Dit kan tot en met vrijdag 12 maart. Dit infomoment vormt meteen ook de officiële start van de kapitaalsoproep.